Een eerste kennismaking

 

De school

De Stormvogel is gevestigd aan de van Oostzanenstraat 11, 1624 GJ Hoorn.

telefoon: 0229-548560, fax: 0229-265520.

e-mail: info@vsodestormvogel.nl

website: www.vsodestormvogel.nl

 

De Stormvogel verzorgt speciaal voortgezet onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke beperking en meervoudige beperking (verstandelijk en lichamelijk) in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. De leerlingen worden op verzoek van de ouders tot onze school toegelaten, nadat een Samenwerkingsverband VO de toelaatbaarheidsverklaring (TLV) heeft afgegeven.  

Onze school is gevestigd in een rustige buurt; station, zwembad, winkels en andere voorzieningen zijn op loopafstand.

De school beschikt over 14 leslokalen, een prachtig uitgerust gymlokaal en 4 praktijklokalen voor de vakken natuur, beeldende vorming, techniek en koken. Daarnaast zijn er een aantal nevenruimtes, waaronder een ruimte voor logopedie, administratie, management, fysio/ergo, diverse kantoren en een gemeenschappelijke ruimte voor het personeel. Daarnaast beschikt de school over een groot plein, schooltuin en een kas.

 

Bestuur

De Stormvogel is één van de vijf scholen die valt onder Stichting Trigoon. De andere scholen zijn de Eenhoorn (so zml en mg ), de Piramide (sbo), Praktijkschool Hoorn en Praktijkschool Stedebroec. Voorzitter van het Dagelijks Bestuur is dhr. Jan van Berkum.

 

Directie

De directie van de Stormvogel bestaat uit dhr. Wiel van Ginneken (directeur) en dhr. Rob Voogel (adjunct directeur).

 

Het schoolteam

Op de Stormvogel werkt een gevarieerd team van ca. 55 medewerkers. Centraal staat voor de leerling de mentor. Daaromheen een keur van disciplines die nauw samenwerken om het onderwijs zo optimaal mogelijk te verzorgen voor onze leerlingen.